>> Terug naar Software

Kenmerken van eStox (powered by notaris.be & ITAA)

Wat is eStox?

In mei 2019, kort na de inwerkingtreding van het nieuwe vennootschapsrecht, werd eStox gelanceerd, een elektronisch effectenregister dat samen met de Federatie van het Notariaat (Fednot) is ontwikkeld. Met eStox kunnen aandelen gemakkelijk worden gespecificeerd naar meervoudig stemrecht, zonder stemrecht of met een al dan niet preferent dividend.

Waarvoor dient eStox?

Voor ondernemingen is een effectenregister een onmisbaar instrument, zeker wanneer bestuurders of aandeelhouders worden bijeengeroepen. Dat gebeurt in de eerste plaats voor algemene vergaderingen, maar ook wanneer statuten worden gewijzigd of kapitaalverhogingen moeten worden doorgevoerd.

Link met UBO register?

Maar bovenal is eStox voor accountants en belastingadviseurs uitermate handig omdat de tool gekoppeld is aan het UBO-register. Wanneer de automatische verwerking aanstaat, worden alle wijzigingen van aandeelhouders met een UBO-verplichting direct geregistreerd in het UBO-register. Bovendien kan u de jaarlijkse herbevestiging ook via eStox regelen en geldt een UBO-inschrijving via de applicatie als bewijsstuk op zich.

Video

Over Institute for Tax Advisors & Accountants (ITAA)

https://www.itaa.be

https://www.notaris.be

Prijs van eStox (powered by notaris.be & ITAA)

Vanaf 1 maart 2023, betaalt u voor een creatie van een vennootschap in eStox 25 euro exclusief btw en voor elke inschrijving in een register betaalt u per betrokken effectenhouder 5 euro exclusief btw. Alle andere acties die niet leiden tot een inschrijving in het effectenregister, zoals consultaties of de vennootschapsinformatie bijwerken, en de registraties in het UBO-register vanuit eStox blijven kosteloos. Verder zal ook een plafond worden ingesteld van 100 euro exclusief btw per transactie in eStox.

Andere software van Institute for Tax Advisors & Accountants (ITAA)

Voornaam*
Naam*
Email*
Telefoonnummer
Bedrijf*